domingo, 21 de febrero de 2010

5 mesos al paradís

Sembla mentida que ja hagin passat 5 mesos... 5 mesos fora de Catalunya, 5 mesos vivint en un campament aïllats del món, 5 mesos dedicats a les tortugues, 5 mesos de gaudint el dia a dia, 5 mesos d’aprendre coses noves, 5 mesos de conèixer gent interessant...




Durant tot aquest temps em tingut el privilegi de viure en un increïble “hot spot” on hem pogut gaudir de centenars de animals i plantes de totes formes i colors. Animals que ens treien l’alè, arbres amb fulles impressionants, paisatges perfectes, aigües mogudes, aigües tranquil•les, aigua dolça i aigua salada... 5 mesos vivint amb plena natura, formant part d’ella i intentant-la conservar. Un petit grà de sorra per conservar el nostre planeta blau!!!



Hem tingut molta, però molta sort veient les 4 especies de tortugues que aniuen a Costa Rica; la tortuga lora (Lepidochelys olivacea) la gran estrella de la nostra platja, la tortuga negra (Chelonia agassizii) la més espantadissa, la tortuga carey (Eretmochelys imbricata) i la impressionant tortuga llaüt (Dermochelys coriacea).







I a part d’ajudar a conservar un trosset minúscul del nostre bonic planeta, ens hem descobert i conegut millor com a persones. Hem après a superar algunes de les nostres pors, ens hem adonat que les tonteries amb que estàvem acostumats a viure (telèfons, ordinadors, televisors...) no són necessàries. I hem avançat, i això és molt important. Moltes de les manies que teníem han desaparegut, des de acostumar-nos a menjar de tot a tenir força de voluntat per aguantar la picor d’una cama repleta de picades, a sobreviure amb l’anglès a totes hores (imagineu-vos llevar-se a les 3 del matí per patrullar i haver de parlar en anglès!!).



Tenim un tros de cor a la nostra platja, on hem deixat grans persones i animals que no oblidarem mai (tortugues, el Lucas, el nostre gos, iguanes,...), postes de sol inimaginables, sortides de sol encara millors, olors intenses, grans receptes culinàries amb el mínim, jocs divertits, riallades escandaloses, somriures de complicitat, badalls de cansament, silencis de tranquil•litat i detalls plens de tendresa.





Però ara tot recordant això comencem l’altre part de la nostra aventura, una ruta que ens farà visitar diferents països de centre Amèrica, com la nostra estimada Costa Rica, Nicaragua, Guatemala, Belize i fins i tot més lluny... fins a Equador. On ens esperen uns paisatges, unes muntanyes i uns paratges nous per a descobrir. I tot això amb una boníssima companyia.

4 comentarios:

  1. hola a todos!!
    Veo que os lo estais pasando muy bien por las fotos y todo!!! Me ha gustado mucho!!! Todos estais muy morenos eeeeeh!!!
    Que morro que teneis porque a mi me gustaria estar en vuestro lugar porque es muy chulo!!!
    Buen viaje a todos y que disfruteis mucho!!
    Besitos de Noelia!!

    ResponderEliminar
  2. BUEN VIAJE!!!!!!!!!
    PASARLO MUY MUY BIENNNNNNNN
    Montse

    ResponderEliminar
  3. m'heu emocionat!!
    no ase falta desir nada más ;)

    ResponderEliminar
  4. eeeii! Que no ho actualitzeu des de que esta la maria amb vosaltres!!!! Volem fotos!!



    Clara

    ResponderEliminar