jueves, 24 de diciembre de 2009

BON NADAL!!!!

Fa molt temps que tenim el blog abandonadet… és que els dies lliures son pocs i volem fer tantes coses que al final passen volant!!!



Ja portem gairebé 3 mesos voltant per aquí... mare meva, més de la meitat del projecte!!!! Aquí estem molt, però que molt bé... la estació humida ja ha passat i ara estem a ple estiu tot i que de tant en tant també cau algun xàfec tropical!!!! Els mosquits cada vegada son menys i ja podem estar una mica més tranquil sense haver-nos de preocupar com abans!!!

Durant aquest temps a part de treballar molt a la nostra estimada platja també hi ha hagut temps per festes i més. Vam fer la festa de Halloween on cadascú es va disfressar d’un animal de Caletes i on vam poder estar amb la gent del projecte de Playa San Miguel!!! També vam fer la festa de comiat de la nostra primera coordinadora, la Katie!!! La trobem molt a faltar...però segur que encara que passant molt més fred, segur que ha Anglaterra està molt bé!!!

També hi ha hagut temps per descobrir nous menjar i begudes d’aquí!!! Hem provat el Ceviche (peix cru amb llimona, chile dolç, ceba i perejil) que té un gust peculiar però està molt bo, el Tamal fet per la mare de l’Hernaldo (noi local) que és com una pasta de farina de blat de moro i està envoltat per fulles de parra per fora!!!! Sucs de tamarindo, de carambola, de guanabana.... mmmmmmmmm estan boníssims els FRESCOS!!!!

Durant aquest temps també ha donat temps d’anar a visitar el Projecte de Playa San Miguel!!! És una platja molt més turística però és molt maca... tota plena de palmeres i amb una sorra molt bona per caminar i patrullar!!! Ens ha encantat visitar-la i poder veure un raconet més de la nostra estimada Costa Rica!!! Caminant per la platja de San Miguel em trobat molts eriçons irregulars... son una passada però son molt però que molt fràgils!!!

Ara la temporada de les tortugues lora ja comença a acabar-se i cada vegada en surten menys... tot i que ara tenim molta feina al viver amb els naixements i les exhumacions!!!! I la temporada de les baulas tot just acaba de començar!!! De moment ha sortit una i és un monstre (per desgracia només la va poder veure l’Hernaldo i el Joan però segur que hi ha sort i en venen més en les pròximes setmanes!!!!), realment es un dinosaure vivent!!!! L’únic representant de la familia Dermochelidae... i per això molt important conservar-les ja que son una relíquia del passat!!!! Son enormes,amb una cara molt peculiar i un negre intens a tota la closca amb uns punts blancs!!! La que ens va visitar a Caletas per desgracia no va poder aniuar ja que no va pujar gaire i l’aigua li donava a la part del darrere i li va ser impossible fer el niu!!!! Va ser una visita curta però amb els dits creuats esperem que en vinguin més ja que això vol dir que la població del Pacific es va recuperant, tot i que tots els indicadors biològics semblen dir tot el contrari!!!

Com ja hem dit el temps passa volant i hem hagut d’anar a la frontera (Mo i Joan) per a renovar la visa!!!! Vam anar, com va fer la Andrea fa uns mesos, a prop de la frontera amb Panamà a Punta Banco... (ja us explicarem com ha anat però ha sigut genial, realment hem vist el paradís o el més semblant!!!! I per fí hem vist una tortuga verda!!!! Jupiiiiii només quedàvem nosaltres perquè la Andrea ja la havia vista!!!!) Però lo més guay és que vam veure la mateixa tortuga verda que un mes i pico abans va marcar la Andrea!!!! Semblava que hagués tornat a la platja per a donar-nos la benvinguda a Punta Banco!!! Vam poder estar molta estona amb ella i les nostres cares tenien un somriure perpetu!!! Que maca que es!!!

Aquestes últimes setmanes han sigut una mica caòtiques perquè hi havia molt poca gent al campament i han passat mil coses, fins i tot va haver un incendi a la platja, a uns 600 metres del campament i ens pensàvem que potser arribaria a les tendes per tant vam començar a fer un talla foc per a que no arribes fins on estàvem nosaltres!!! El vent al final no va bufar tant i no es va extendre tant... només uns 200 metres!!! Per sort no s’ha cremat tot el refugi de vida silvestre!!!!

També ha estat una època de comiats perquè alguns dels assistents marxen... i els trobem molt a faltar!!! La nostra estimada irish girl Bronagh, ja no està amb nosaltres, una de les millors del campament ens ha deixat perque ara comença el seu viatge per tota centreamerica... ella era una de les més importants per a nosaltres tres i la trobem molt a faltar!!! Però ara per Nadal ha tornat per fer-nos una visita d’uns dies!!! Però no només hi ha hagut comiats... també hi ha hagut benvingudes!!! Al campament hi ha gent nova; la Ria (de canada), la Megan i el Rob (dels estats units)!!!! També vam tenir al campament a en Soddy, un home de 50 i pico anys, ex professor de biologia i un aventurer nat però no sabem que li va passar però va estar una setmaneta i va decidir marxar... una pena perquè haguéssim après moltes coses d’ell!!!!

També últimament estem constructors i hem fet un forn de sorra, una pista de voley i hem decorat tot el campament amb cosetes de nadal!!! Hem fet un pessebre molt maco, un caga tió (no podia faltar!!!) i tot està ple de “copitos de nieve” de paper!!! (molt adient per un lloc on estem a mes de 30ºC no??? Així refresquem una mica el campament jejejej Aquest serà un Nadal molt diferent a tots els que hem viscut fins ara però sense cap mena de dubte serà especial!!!! Des d’aquí durant aquestes dades se us troba molt a faltar... les quedades, els amics invisibles, la familia, les tradicions... Brindeu per nosaltres perquè nosaltres ho farem per vosaltres!!!!

Bueno després d’aquesta parrafada us volem des del Blog també desitjar unes bones festes i una bona entrada al nou any 2010!!! Sigueu molt feliços i que el 2010 estigui plè de projectes i felicitat!!!!


Us estimem molt!!!!

En la pròxima actualització us explicarem com han anat les festes nadalenques per Costa Rica, us explicarem una mica més l’experiència de Punta Banco i dedicarem un blog a totes aquelles espècies que estem veient a Costa Rica!!!!



PURA VIDA

5 comentarios:

  1. hola tete!!! (hi ha tots)!!
    os volia dir que os trobem a faltar molt.
    Quan vinguis tete faras la recepta de Ceviche perquè segur que està molt bona!
    Ja ha passat molt de temps espero que el mesos passin volant perquè si no...
    Feliç nadal i prosper any nou!!
    Que ho passeu molt bé!
    Fins aviat, petonets per el JOAN, LA MO I L'ANDREA!!!!!

    ResponderEliminar
  2. Bon nadal
    que lo paseis muy bien, que la comida de navidad sea muy especial para los tres con todos los compañeros, son navidades diferentes pero que no olvidareis nunca por lo diferentes y felices.
    aqui se os echa de menos seguro, pero a ser felices que la vida es corta!!!!!!!
    adelante tortugueros
    Nune, Mari paz y Montse
    un besazo y un achuchon muy fuerte a los tres

    ResponderEliminar
  3. Fascinant el vostre relat! genial!
    Us desitjo un Bon Nadal i Feliç 2010
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  4. FELIÇ ANY NOU ALS TRES

    ResponderEliminar
  5. Montse Nune Mari paz28 de diciembre de 2009, 8:52

    Que tengais un feliz año nuevo, con una buena fiestorra!!!!!
    besos y abrazos desde Les Planes

    ResponderEliminar